Paleolit pizza

2015.10.05 11:51

Hozzávalók

1 csésze mandula liszt
3 evőkanál mandulaolaj
2 tojás
3 teáskanál kókuszolaj
1/2 csésze vöröshagyma
115 gramm Portobello gomba
1 szál olasz kolbász
1 közepes méretű piros paprika
1/2 csésze Marinara szósz
1/2 csésze koktélparadicsom

Meéegítsük elő a sütőt 180 fokra. Keverjük össze a mandulalisztet a mandulavajjal, a tojással és a tengeri sóval egy kis tálban. Fedjük le az egészet, előtte pedig locsoljuk meg a tészátt olvasztott kókuszolajjal, majd hagyjuk, hogy egy vastag kérget képezzen a pizzán. A kész tésztát 10 percig sütjük. Közben elkészítjük a szószt, amelyhez az olajon megpirítjuk  hagymát, majd hozzáadjuk a gombát, a kolbászt. Addig pirítjuk, amíg a kolbász megpirul, a hagyma pedig üveges lesz. Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd a fokhagymát, ezt is néhány percig pirítjuk, majd az egész mehet a pizzára, ami eddigre már kapott egy kis kérget. A zöldségekkel együtt kerüljön fel a pizzaszósz is a tésztára, majd az egészet fűszerezzük, végül süssük meg 20-30 perc alatt. A tetejére tálalás előtt még küldhetünk egy kis szeletelt paradicsomot.
Óvatosan emelje fel a szeleteket, mivel a tészta eléggé lágya és forró lesz még sokáig.

Elkészítési idő: 30 min Mennyiség: 3 adag Sütési idő: 30 min