Paleolit diétás receptek, alapanyagok a fogyáshoz és karbantartáshoz

2015.01.18 14:12

Az elhízás ma már járványszerűen jelen van az életünkben. DE mindez vajon miért? Nyilvánvalóan elsősorban a helytelen táplálkozás tehető felelőssé ezekért a panaszokért. Persze az sem tagadható, hogy a genetikának is köze van a súlyunkhoz, de persze elsősorban az elfogadott helytelen étkezési szokások és viselkedések a mérvadóak. Például ha a családban divat a magas zsír-, keményítő- és cukortartalmú ételek fogyasztása, illetve a feldolgozott élelmiszerek vásárlása, akkor nyilván mi sem fogunk másképpen hozzáállni ehhez a témához. Ezzel szemben, ha alacsony zsír-, keményítőtartalmú ételeket fogyasztanánk, ha kerülnénk a cukrot és a feldolgozott élelmiszereket, akkor sokkal egészségesebbek lehetnénk. Lényegében csak egy döntés kérdése, hogy mennyire leszünk egészségesek. A paleolit diéta a jó döntések egyike - ezzel az étrenddel fogyhatunk, illetve egészségügyileg is helyre kerülhetünk, mivel az étrendünkből fokozatosan kikerülnek a káros élelmiszerek, a mérgező toxinok és ezek társai.

Proteázban gazdag élelmiszerek
A proteáz egy olyan enzim, ami segíti az emésztést, lebontja a fehérjéket, semlegesíti a méreganyagokat, illetve feloldja a zsírragtárakba ragadt toxinokat. Ez a sav megszabadítja a vért is a méreganyagoktól, emiatt lehet az, hogy segíthet a súlyvesztésben.

Lipázban gazdag élelmiszerek
A lipáz is egy olyan enzim, ami elősegíti a fogyást, mivel képes a szervezetben csökkenteni a zsír mennyiségét. A lipáz elégeti a testzsírt, illetve az elfogyasztott zsírok lebontásában is nagy segítséget jelent. Képes megszüntetni a felhalmozódott zsírt a gyomornél, a csípőnél, a combnál, illetve a fenéknél is.