Milyen előnyei vannak a paleolit diétának?

2014.07.17 18:00

A paleolit diéta számos előnyt biztosít a szervezet számára. Úgy tűnik, hogy nagyon logikus ez a diéta, mivel ez a táplálkozásnak egy igen egyszerű módja, amihez az emberek genetikailag jól alkalmazkodnak. Az egészségügyi előnyök számos formát ölthetnek, egy gyors elemzés pedig rávilágít arra, hogy milyen sok embernek változtatta meg az életét és egészségét a paleolit diéta. Persze ezek az eredmények anekdotikusak, azonban a tudományos vizsgálatok is igen ígéretesek e téren.

Íme néhány fontos előnye a paleolit diétának
Fogyás - A legtöbb ember számára különös nehézséget jelent a fogyás, különösen akkor, ha csökkenteni kell a szénhidrátok fogyasztását. Ez logikus, mivel a fő energiaforrásként áltlaában az emberi szervezet a szénhidrátokat használja. Azonban a paleolit diétára történő átállás során a szervezet megtanulja, hogy a fehérjéket is fel tudja használni energiaforrásként.

Javuló lipidprofil - Megtanultuk, hogy a vérlipidek a szívbetegségek kockázatának legjobb mutatói. A paleolit diéta ezt a profilt nagyszerűen javítja annak ellenére, hogy magas a telített zsírok aránya e diétában. A paleolit étrend növeli a HDL koelszterin szintjét, csökkenti a triligeridikét és az LDL-koleszterinét is.

Megszűnő akne és depresszió - A paleolit diéta során a mentáis állapot is javulhat, az emberek kevésbé fognak depressziótól szenvedni. Ezenfelül a bőr állapota is szépen javul, elmúlnak a különféle bőrbetegségek és fertőzések.