Lehet hízni is a paleolit diétával? 1.

2014.10.22 11:45

A paleolit diéta lényege, hogy csak olyan élelmiszereket fogyasztunk, amelyekhez már az ősember is hozzájutott, húsokat, halakat, gyümölcsöt, zöldséget, zsírokat, dióféléket és magvakat. Ezáltal ki kell iktatni a tejtermékeket, a gabonaféléket, a cukrokat és a feldolgozott élelmiszereket. A diéta népszerűségét annak köszönheti, hogy könnyen lehet vele fogyni is. De persze ez nem jelenti azt, hogy a paleolit diétával csak fogyni lehet, hiszen ha szükség van rá, akkor gyarapodhatunk is a segítségével, ehhez azonban néhány alapelvet be kell tartani.

Egy erő-edzést építsünk be a rutinunkba, ami az izomépítésre koncentrál, mivel az izom nehezebb, mint a zsír, ezért segítségével elérhetjük a céljainkat gyorsabban. A legjobb, ha három-négy alkalommal végzünk ilyen tömegnövelő edzést hetente. Próbáljunk olyan gyakorlatokat, amelyek megmozgatnak több izomcsoportot is egyszerre: fekvenyomás, fekvőtámasz, guggolás, felhúzás, húzódzkodás, bicepsz erősítés, lábprések és súlyozott kitörések ideális választások lehetnek. Külön nap dolgoztassuk meg a felsőtestünket és az alsótestünket, hogy legyen ideje az izmainknak regenerálódni két edzés között.

Együnk sokféle paleobarát élelmiszert, ami segít megelőzni a tápanyaghiány kialakulását. A tápanyaghiány nemcsak a fogyást nehezíti meg, de azt is, hogy fleszedjünk pár plusz kilót. Ha tehát egyaránt fogyasztunk zsírokat, gyümölcsöket, zöldségeket, húsokat, belsőségeket, halakat és tenger gyümölcseit, akkor nagyobb eséllyel fogunk hízni.

Konzultáljunk egy dietetikussal mindenképp, ha az a cél, hogy gyarapodjunk a paleolit diétával, viszont nem látunk változást még egy hónapon belül sem, hibáa eszünk többet.