Kókuszolaj a paleolit diétában

2015.12.04 12:15

A kókuszolaj termékek igen előnyösek azok számára is, akik a paleolit diétát követik, mivel igen egészséges zsírsavakat tartalmaz, mellőzi a tejtermékek hátrányait, nem tartalmaz túl sok omega-6 zsírsavat, mint a sertészsír vagy a baromfi zsírok és ezenfelül kevéssé feldolgozott.
A kókuszolaj egy egészséges zsiradék, ami telített és stabil zsírsavakat tartalmaz és, aminek igen kellemes az íze és az illata. És persze nemcsak a kókuszolaj, hanem a kókusztej, a kókuszvíz, a kókuszliszt, a kókuszpehely és a kókuszkrém is teljes mértékben paleo barát.

A kókuszolaj előnyei a paleolit diétában
A kókuszolaj erősen telített és stabil, így nyugodtan főzhetünk és süthetünk vele, mivel jól tolerálja a hőt.
A kókuszolaj kevés többszörösen telítetlen zsírt tartalmaz
A közepes szénláncú zsírsavak a kókuszolajban antibakteriális és gombaölő tulajdonságokkal bír, így nagy segítséget jelenthet azok számára, akiknek a bélflórája nincs egyensúlyban.
A kókuszolaj könnyen emészthető, ezért azok számára is kiváló, akiknek a gyomra nem jól viseli a zsírokat.
A kókuszolaj antioxidánsként máködik a szervezetben.

A közepes szénláncú zsírsavak
A kókuszolajnak a 90%-a közepes szénláncú zsírsavakat tartalmaz. Ezek telített zsírsavak, amik a paleolit diétában különösen előnyösek, hiszen rendkívül stabilak és jól funkcionálnak a szervezetben.
A kókuszolaj legnagyobb mennyiségben laurinsavat tartalmaz, amiről köztudott, hogy igen hatékony az immunrendszer egészségének megőrzésében és a betegségek megelőzésében.