Hogyan lehet súly felszedni a paleolit diétával?

2014.07.17 17:55

A paleolit étrend a természetes és nyers élelmiszerekre összpontosít, így könnyen lehet úgy igazítani, hogy az megfeleljen a fitness céljainak és a táplálkozási követelményeknek. Ha megfelelően használjuk a paleolit étrendet, akkor a testsúlyunkat is irányíthatjuk, tehát fogyhatunk és hízhatunk is, ha úgy szeretnénk. Az egészséges súlygyarapodáshoz azonban nagyon fontos a tervezés és az előkészítés.

1. lépés
Számoljuk ki a napi kalóriakövetelményt. Egy kalóriakalkulátorral kiszámolhatjuk a nyugalmi anyagcserét, az ideális testsúly. Ehhez az értékhez érdemes 300-500 kalóriát adni napi szinten, ha hetente fél kiklót szeretnénk felszedni.

2. lépés
Fogyaszunk paleolit barát élelmiszereket. A paleolit étkezés során kerülni kell a feldolgozott élelmiszereket, a tejtermékeket, a glutén, a sót és a cukrot. Válasszunk nyers és természetes fehérjeforrásokat, friss gyümölcsöket, friss zöldségeket és magvakat.

3. lépés
Mérjünk meg minden egyes adag ételt. Ezzel nyomon követhetjük az adott menü kalóriatartalmát. Rögzítsük egy ideig mindig, hogy mit ettünk és, hogy az mennyi kalóriát tartalmazott, mert így pontosan lehet irányítani a testsúlyt.

4. lépés
Kövessünk egy kiegyensúlyozott étrendet. A fehérjebevitelnek mintegy 20-25%-nak kell lennie a teljes kalóriaértékből. A szénhidrátbevitel lehet körülbelül 50%, a maradék pedig zsír legyen.

5. lépés
Mérjük meg magunkat hetente.