A Top 10 paleolit étel 1.

2014.07.17 17:59

A paleolit étrend mára az egyik legnépszerűbb diétává vált. Lényegében a diéta lényege az alacsony glikémiás indexű szénhidrátok, a gyümölcsök és zöldségek fogyasztása, illetve a jó minőségű húsoké, amelyeket szabad tartásból vagy bio tenyészetből szereztünk be, illetve az egészséges zsíroké. De melyek is a legjobb, a top paleolit élelmiszerek?

1. Kale
A kale egy nagyon népszerű szuperfood, ami a paleolit diétában a zöld leves zöldségeket képviseli. A magyar neve a fodros kel, ami tápanyagokban gazdag antioxidánsokkal és rostokkal van teli. Salátaként, önmagában nyersen is fogyasztható, de fűszerezve, vadon élő lazaccal és quinoával is kiváló. (A fodros kel vagy leveles kel a vadkáposzta egy termesztett változata. A kelkáposztára emlékeztet. Hosszú szárán fodros, jellegzetes leveleket hoz.)

2. Kókuszolaj
A kókuszolajnak számos előnye van a szervezetben, többek között képes megakadályozni az érfalak eltömődését, mivel jótékony zsírsavjai kitisztítják az artériákat, hogy ott a vér újra szabadon áramolhassék. A kókuszolaj teli van közepes szénláncú trigliceridekkel, ezek a zsírsavak pedig azonnal energiává alakulnak a szervezetben, így a kókuszolajjal fittnek, egészségesebbnek és energikusabbnak fogjuk magunkat érezni.

3. Fűvel táplált állatok húsa
A lista élén áll az egyik legnépszerűbb paleolit élelmiszer. A gabonával táplált állatok áltlaában teli vannak hormonokkal és antibiotikumokkal, amelyek potenciálisan veszélyt jelentenek az emberi egészségre. A fűvel táplált állatok húsa azonban 100%-ban vegyszermentesek, illetve nagyobb mennyiségben tartalmaznak egészséges zsírokat.