A paleolit fasírt

2014.07.17 18:01

A paleolit diétában is el lehet készíteni a fasírtot, csupán néhány kisebb változtatásra van szükség. Az íz ugyanaz marad, viszont a néhány változtatásnak köszönhetően a paleolit diétán élőket is megkínálhatjuk vele. Az így elkészült paleolit húsgolyó mentes lesz a gabonaféléktól, a mesterséges édesítőszerektől és a feldolgozott vagy szintetikus alapanyagoktól is.

Amin változtatni kell
-A paleolit fasírt marhahúsból készül, méghozzá fűvel táplált marhából
-A zsemlemorzsát helyettesíteni kell valamivel, erre a legjobb megoldás a zabkása.
-A ketchupot házilag kell elkészíteni hozzá, hogy mentes legyen a tartósítószertől, adalékanyagoktól...

Íme a recept:
-2 kg sovány darált hús
-2 tojás
-1 teáskanál tengeri só
-1 szár zeller
-1 közepes kaliforniai paprika, apróra vágott
-1 közepes hagyma, szeletelve
-1 teáskanál fekete bors
-2/3 csésze őrölt zabpehely
-1 teáskanál kakukkfű
-1 teáskanál fokhagyma
-1/2 csésze házi ketchup

Dobd mindent egy nagy keverő tálba, a ketchupnak csak a felét, a mésik felére kicsit később lesz szükség. Keverjük össze alaposan. Egy olajozott serpenyőben süssük ki. A maradék ketcupot pedig terítsük el egyenletesen a kész fasírtok tetején, majd rakjuk az egészet egy forró sütőbe és fél órán keresztül hagyjuk főni.

Húsgolyók gombával
A gomba rajongóinak érdemes gombát is rakni a receptbe. A gomba nem csupán méltó ízt kölcsönöz az ételnek, de segít abban is, hogy a húsgolyók kiadóssá váljanak. Emellé így már csak egy könnyű salátát kell felszolgálni és így minden bizonnyal a család kedvence lesz az étel.