A paleolit diéta: receptkönyv

2014.07.17 17:56

A paleolit diéta vagy ősember diéta egy alacsony szénhidráttartalmú diéta, ami lehetővé teszi, hogy olyan ételeket fogyasszunk, amiket már az ősember is evett. A paleolit diéta főként zöldségekből, gyümölcsökből, diófélékből és húsokból tevődik össze. Mivel ez elég sok élelmiszert korlátoz, ezért javasoljuk, hogy vásároljon egy szakácskönívet, ami segíteni fog az indulásban.
A paleolit diéta a paleolit élelmiszereket veszi alapul. Nevét tehát onnan kapta, hogy főként olyan ősi élelmiszereket tartalmaz, amik már a mezőgazdaság előtt is a táplálkozás részét képezték. Ennek köszönhetően csökken a mesterséges és feldolgozott élelmiszerek aránya is. Tehát az a fontos, hogy a paleolit diétában a lehető legjobban törekedjünk az egészséges és egész élelmiszerek fogyasztására.
A tejtermékek, a só, a cukor és a gabonák nem álltak az őseink rendelkezésére. Ezek az összetevők esetenként súlyos emésztési problémákat okozhatnak, hozzájárulhatnak a megnövekedett testsúlyhoz és nagyobb esély van a cukorbetegség és más egészségügyi problémák kialakulásának is.
Miután saját magunk elég nehéz átállni a paleolit diétára, hiszen korlátozottak az alapanyagok száma, ezért, hogy enyhítsünk a dolgon, érdemes egy szakácskönyvet beszerezni. Ezek a könyvek áltlaában útmutatót nyújtanak, felsorolják az étkezési lehetőségeket és sok szép receptet is kínálnak. Így kevesebbet kell majd gondolkozni azon, hogy mit eszünk, hiszen a paleolit könyv majd segítséget nyújt ebben.