A paleolit diéta és a mindennapok 1.

2015.01.08 13:10

A paleolit diéta egyre népszerűbb, részben a növekvő tudatosságnak, részben annak, hogy egyre több olyan ember van, aki lisztérzékeny. Bár a diétának már számos különböző változata létezik, a paleolit diéta követői általában mellőzik a gabona, a cukor, tejtermékek és a feldolgozott élelmiszerek fogyasztását, ezek helyett pedig tisztább állati fehérjéket, zöldségeket, gyümölcsöket és dióféléket fogyasztanak. Néhány paleolit diétát követő személy elsősorban a fogyókúrára összpontosít, így teljesen mellőzi a szénhidrátfogyasztást.
Azt viszont már most érdemes látni, hogy az egyének időbeosztása nagyon nehézzé teszi, hogy átálljanak a paleolit diétára, mivel a munkahelyen és az iskolában vannak egész nap, ott pedig nem igazán vannak felkészülve a paleolit diéta fogyasztására. Azonban egy kis tervezéssel lehet előre gondolkodni és megakadályozni, hogy nem paleolit barát élelmiszereket kelljen fogyasztanunk.

A rák egy könnyű, elegáns és magas fehérjetartalmú tápanyagot jelent
Az állati fehérje nagyon fontos része minden gabonamentes életmódnak. Ez kitűnő, könnyen szállítható, illetve jól lehet kombinálni kemény tojással, szeletelt csirkemellel vagy grillezett hússal is. Persze arra ügyeljünk, hogy ne tároljuk hosszan a hűtőbe ezeket az állati fehérjéket. A szárított és cukormentes marhahús is jó választás lehet, ha nem áll a rendlekezésünkre hűtő az irodában, ami megóvná az ételeinket a megromlástól. Nagyon fontos itt azonban, hogy mindig ellenőrizzük le, hogy természetes élelmiszereket válogattunk össze, amelyben nincs sem adalékanyag, sem tartósítószer.