A növényi alapú étrend előnyei

2016.01.19 11:35

Akár vegetáriánus vagy vegán, akár növényi alapú paleolit diétát követsz, el kell ismerni, hogy az ilyen jellegű étrendek népszerűsége egyre inkább növekszik, aminek pedig jó oka van. A növényekre koncentráló étrend sokszor egy sor olyan egészségügyi juttatást képes megadni, (amelyek között érdemes megemlíteni a szívbetegségek kockázatának csökkenését, a rák bizonyos formái kialakulási esélyének minimalizálódását, valamint a memória és a szellemi frissesség javulása még az öregedés előrehaladtával is), ami matt nagyon sokan belevágnak egy-egy ilyen étrendbe.
“Vegán étrendet kezdtem el követni, mivel genetikailag hajlamos vagyok a magas koleszterinszintre” – meséli Kelly, aki két gyermek anyukája Los Angelesben. “Most a koleszterinszintem normális, ami félelmetes, de ami igazán meglepett, hogy sokkal jobban érzem magam fizikailag és mentálisan, mióta egy zöldság alapú étrendet követek”. Azzal, hogy nem eszünk csirkát, halat vagy más állatokat, átlagosan nyolc állatot mentünk meg egy hónap alatt.

Étkezés összhangban az értékekkel
Ha mélyen érdekel az állatok, illetve a bolygó sorsa, akkor könnyen érezhetjük magunkat tehetetlennek, amikor az aktuális eseményeket és a környezeti statisztákat vesszük figyelembe. Azonban egy növényi alapú étrend követése biztosítékot nyújt arra, hogy az étkezésünk során nem romboljuk tovább a környezetünket és annak élővilágát.
Azzal, hogy nem eszünk halat, csirkét vagy más állatokat, úgy havonta átlagosan 8 állatot mentünk meg, illetve több, mint 100-at évente.